Nuorten asumisen konkari 25 vuotta

25-vuotisjuhliaan viettävä nuorten asumisen edelläkävijä peräänkuuluttaa lisää kohtuuhintaisia asuntoja nuorille aikuisille. NAL Asunnot Oy rakennuttaa lähivuosina satoja uusia asuntoja pääkaupunkiseudulle ja kehittää viihtyisää vuokra-asumista yhdessä nuorten kanssa.

NAL Asunnot Oy on yleishyödyllinen yhtiö, joka rakennuttaa ja vuokraa kohtuuhintaisia asuntoja työelämässä aloitteleville nuorille aikuisille. Yhtiö omistaa lähes 1800 asuntoa pääkaupunkiseudulla ja muissa keskuksissa, joissa kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle on tarvetta.

Perustamisvuotensa jälkeen NAL Asunnot on tarjonnut yli 10 000 työuransa alussa olevalle nuorelle kodin ja mahdollisuuden itsenäiseen elämään. Syyskuussa 2018 yhtiö juhlii 25-vuotista taivaltaan nuorten asuttajana.

Tarve kohtuuhintaisille asunnoille yhä kova

Vaikka yhteiskunta on muuttunut kuluneen 25 vuoden aikana merkittävästi, NAL Asuntojen toimitusjohtaja Samuli Killström uskoo, että tarve kohtuuhintaisille nuorten asunnoille on tänä päivänä entistä kovempi etenkin kasvukeskuksissa.

”Nuoret haluavat asua lähellä keskustan työpaikkoja ja palveluita, mutta vuokrat isoissa kaupungeissa ovat monelle itsenäistyvälle ja työuransa alkuvaiheessa olevalle nuorelle aikuiselle liikaa. Kilpailu vapaista asunnoista on kovaa ja etenkin uudemmat asuinalueet ovat monen ulottumattomissa.”

Tulevina vuosina yhtiö panostaa pääkaupunkiseutuun: rakenteilla ja suunnitelmissa on satoja asuntoja Helsingin kasvaville alueille Sompasaareen, Kalasatamaan, Jätkäsaareen ja Kruunuvuorenrantaan.

Yhtiön perustaja ja omistaja on nuorten asumisen valtakunnallinen edunvalvoja Nuorisoasuntoliitto ry (NAL). NAL Asuntojen kaikki kohteet rakennutetaan korkotukilainoituksella sekä valtion erityisryhmien investointiavustuksilla.

Parhaat ideat tulevat nuorilta

Asumisen tarpeet ja nuorten toiveet ovat muuttuneet neljännesvuosisadassa. Killströmin mukaan rakennuttajien täytyy pystyä elämään ajan hermoilla.

”Tavoitteenamme on tarjota yhä useammalle nuorelle aikuiselle kohtuuhintaista, viihtyisää ja turvallista vuokra-asumista. Siksi etsimme uusia tapoja tukea asukkaiden viihtymistä ja sujuvaa arkea.”

NAL Asunnot haluaa kehittää viihtyisää vuokra-asumista yhdessä nuorten kanssa.

”Viime vuoden aikana olemme osallistaneet asukkaitamme uusien kohteiden ja hyvän asumisen suunnittelussa palvelumuotoilun avulla NALkoti 2.0 -hankkeessa sekä aloittaneet talotuutorikokeilun kolmessa talossamme pääkaupunkiseudulla. Killström sanoo.

Alkavana syksynä NAL Asunnot etsii uusia asumisen ratkaisuja myös Aalto-ylipiston, Y-Säätiön ja Punaisen Ristin ammattilaisten kanssa. Tavoitteena on vahvistaa nuorten itsenäistymistä ja yhteisöllisyyttä.

Merkkipäivänsä kunniaksi NAL Asunnot järjestää omistajansa Nuorisoasuntoliitto ry:n (NAL) kanssa Nuorten asuminen – kohti tulevaa -seminaarin 12.9. Helsingissä Maria 01:ssa.

Lisätietoja:

Samuli Killström

toimitusjohtaja

NAL Asunnot Oy
puh. 050 420 39 64
samuli.killstrom@nalasunnot.fi