Sompasaareen nousee 116 vuokra-asuntoa nuorille aikuisille

NAL Asuntojen uusi kohde tarjoaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja nuorille aikuisille Helsingin keskustasta

NAL Asunnot rakennuttaa Helsingin Sompasaareen 116 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa työssäkäyville ja työelämään hakeutuville nuorille aikuisille. Rakentaminen alkoi huhtikuussa 2018 ja asuntojen on määrä valmistua vuoden 2019 lopussa.

Arkkitehtitoimisto Serum Oy on suunnitellut kolmesta lohkosta koostuvan rakennuksen, jonka korkein osa kohoaa 13 kerrokseen. Osa asunnoista on loft-asuntoja.

Suurin osa valmistuvista asunnoista on yksiöitä, mutta mukana on myös muutamia kaksioita pariskunnille, pienille perheille tai kimppa-asujille. Laajat yhteistilat saunoineen, kerhotiloineen ja pesutupineen tarjoavat asukkaille maksutta virkistystä ja yhteisöllisiä kohtaamistiloja.

Talo rakentuu osaksi korttelia, joiden asukkaat jakavat yhteisen vihreän sisäpihan. Urakoitsijana toimii Lapti Oy.

Kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille kova kysyntä kantakaupungissa

NAL Asuntojen toimitusjohtaja Samuli Killström painottaa, että tarve Helsingin kantakaupungissa sijaitseville kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille on kova.

”Kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille on Helsingissä kova kysyntä. Nuoret haluavat asua lähellä keskustan palveluita ja työpaikkoja sekä hyvien liikenneyhteyksien varrella, mutta vuokrataso on monille työelämän alkuvaiheessa oleville nuorille liian korkea.”

”Olemme innoissamme siitä, että voimme talon valmistuttua tarjota nuorille aikuisille laadukkaita asuntoja kasvavalta Sompasaaren alueelta; läheltä Helsingin keskustaa, Kalasataman palveluita ja erinomaisten liikenneyhteyksien varrelta.”, Killström sanoo.

NAL Asunnot Oy on yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö, joka rakennuttaa ja vuokraa asuntoja alle 30-vuotiaille työssäkäyville ja työelämään hakeutuville nuorille aikuisille. Yhtiö omistaa lähes 1800 asuntoa pääkaupunkiseudulla ja muissa kaupungeissa, joissa kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle on kysyntää.

Yhtiön omistaa nuorten asumisen valtakunnallinen edunvalvoja Nuorisoasuntoliitto ry (NAL). NAL Asunnot rakentaa kaikki kohteensa korkotukilainoituksella sekä valtion erityisryhmien investointiavustuksilla.

Kesäkuussa 2018 alkaa myös toisen NAL Asuntojen kohteen rakentaminen Helsingin keskustaan. Lue kohteen tiedote täältä.

 

Lisätietoja:

Samuli Killström
Toimitusjohtaja
NAL Asunnot Oy


050-420 3964
samuli.killstrom@nalasunnot.fi