Hakemuksen jättäminen

Tutustu ensin asuntoihimme Asunnot-sivulla. Hakemus tehdään sähköisesti Nuorisoasuntoliiton asuntohakemuspalvelussa. Valitse hakemukseen ne kohteet ja huoneistotyypit, joihin haluat hakea asumaan.

Hakemuksen jättämisen jälkeen sinulle lähetetään vahvistus ja hakutunnus sähköpostitse. Asuntohaastatteluun kutsutaan erikseen puhelimitse tai sähköpostitse. Kun sopiva asunto löytyy, voit päästä katsomaan asuntoa ennen kuin päätät, että otatko asunnon vastaan.

Huom! Mieti tarkkaan, mitkä kohteet ja huoneistotyypit valitset hakemukseesi ja paljonko olet valmis maksamaan vuokraa. Sinulle tarjotaan vain sellaisia asuntoja, jotka täyttävät vaatimuksesi. Jos valitset vain kaikkien suosituimpia kohteita, voit joutua odottamaan asuntoa pitkään. Ethän kuitenkaan valitse sellaisia kohteita, joihin et ole valmis muuttamaan. Jos kieltäydyt monesta asuntotarjouksesta, sinulle ei välttämättä tarjota enää asuntoja.

Hakuaika

Asuntojamme vapautuu sitä mukaa kun edelliset asukkaat muuttavat pois. Hakuajan kesto riippuu haettujen asuntojen sijainnista, koosta, vuokratasosta ja asunnon hakijan tilanteesta. Suosituimpia kohteita (esim. Helsingin Jätkäsaari, Vallila ja Retkeilijänkatu) joutuu odottamaan pisimpään. Jos sinulla on kiire, kannattaa valita hakemukseen mahdollisimman monia kohteita.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Asuntoa ei kuitenkaan välttämättä pystytä tarjoamaan tämän ajan sisällä, joten hakemus kannattaa pitää ajan tasalla oman tilanteen mukaan. Hakemus tulee poistaa, jos asuntoon ei ole enää tarvetta.

Hakemuksen liitteet

Hakemukseen tarvittavat liitteet ovat:

  • Viimeisimmän vahvistetun verotuspäätöksen erittelyosa.
  • Tulotiedot: työsopimus, viimeisin palkkakuitti tai muu todistus säännöllisestä tulosta.
  • Jos hakija ei ole Suomen kansalainen, tarvitaan myös passi ja/tai oleskelulupa.
  • Kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, häntä pyydetään esittämään ulosottoviraston listaus velallisen ulosottoasioista.

Liitteet esitetään asukashaastattelun yhteydessä.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Kaverin tai tyttö/poikaystävän kanssa hakeminen

Asuntojamme voi hakea myös yhdessä kaverin tai tyttö/poikaystävän kanssa! Voitte hakea molemmat asumaan esimerkiksi samaan soluasuntoon. Jos haette yhdessä samaan soluasuntoon, tehkää molemmat omat hakemukset, joihin laitatte saman/samat soluasunnot ja lisätiedot kohtaan kirjoittakaa sen kaverin nimi kenen kanssa haette asumaan. Jos haluatte hakea esimerkiksi kaksiota kaverin tai tyttö/poikaystävän kanssa, tehkää yhteinen hakemus. Kirjoittakaa siinä tapauksessa hakemuksen lisätietoihin, että kyseessä on kimppa-asuminen. Jos hakijoita on kolme, kirjoittakaa kolmannen henkilön nimi hakemuksen lisätietoihin.

Tutustu myös yleistietoa asunnoistamme -sivuun!