Hakemuksen jättäminen

Tutustu ensin asuntoihimme Asunnot-sivulla. Hakemus tehdään sähköisesti Nuorisoasuntoliiton asuntohakemuspalvelussa. Valitse hakemukseen ne kohteet ja huoneistotyypit, joihin haluat hakea asumaan.

Hakemuksen jättämisen jälkeen sinulle lähetetään vahvistus ja hakutunnus sähköpostitse. Asuntohaastatteluun kutsutaan erikseen puhelimitse tai sähköpostitse. Kun sopiva asunto vapautuu, useimmiten on mahdollista pois muuttavan asukkaan luvalla päästä katsomaan asuntoa ennen kuin päätät, että otatko asunnon vastaan.

Huom! Mieti tarkkaan, mitkä kohteet ja huoneistotyypit valitset hakemukseesi ja paljonko olet valmis maksamaan vuokraa. Sinulle tarjotaan vain sellaisia asuntoja, jotka täyttävät vaatimuksesi. Jos valitset vain kaikkien suosituimpia kohteita, voit joutua odottamaan asuntoa pitkään. Ethän kuitenkaan valitse sellaisia kohteita, joihin et ole valmis muuttamaan. Jos kieltäydyt monesta asuntotarjouksesta, sinulle ei välttämättä tarjota enää asuntoja.

Hakuaika

Tarkkaa hakuaikaa on mahdotonta arvioida. Asuntomme ovat yleensä täynnä, joten niitä vapautuu sitä mukaa kun edelliset asukkaat muuttavat pois. Hakuajan kesto riippuu haettujen asuntojen sijainnista, koosta, vuokratasosta ja asunnon hakijan tilanteesta. Suosituimpia kohteita (esim. Helsingin Sompasaari, Jätkäsaari, Vallila ja Retkeilijänkatu) joutuu odottamaan pisimpään. Jos sinulla on kiire, kannattaa valita hakemukseen mahdollisimman monia kohteita.

Etusijalla hakijoissa ovat ensimmäiseen omaan kotiin muuttavat, asunnottomat, työssäkäyvät tai työelämään hakeutuvat nuoret. Hakemukset käsitellään hakujärjestyksessä.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Asuntoa ei kuitenkaan välttämättä pystytä tarjoamaan tämän ajan sisällä, joten hakemus kannattaa pitää ajan tasalla oman tilanteen mukaan. Hakemus tulee poistaa, jos asuntoon ei ole enää tarvetta.

Hakemuksen liitteet

Hakemukseen tarvittavat liitteet ovat:

  • Viimeisin esitäytetty veroilmoitus.
  • Tulotiedot: työsopimus, viimeisin palkkakuitti tai muu todistus säännöllisestä tulosta.
  • Jos hakija ei ole Suomen kansalainen, tarvitaan myös passi ja/tai oleskelulupa.
  • Kaikkien hakijoiden luottotiedot tarkastetaan. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, häntä pyydetään esittämään ulosottoviraston listaus velallisen ulosottoasioista.

Liitteet esitetään asukashaastattelun yhteydessä.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Kaverin tai kumppanin kanssa hakeminen

Asuntojamme voi hakea myös yhdessä kaverin tai tyttö/poikaystävän kanssa! Voitte hakea molemmat asumaan esimerkiksi samaan soluasuntoon. Jos haette yhdessä samaan soluasuntoon, tehkää molemmat omat hakemukset, joihin laitatte saman/samat soluasunnot ja lisätiedot kohtaan kirjoittakaa sen kaverin nimi kenen kanssa haette asumaan. Jos haluatte hakea esimerkiksi kaksiota kaverin tai tyttö/poikaystävän kanssa, tehkää yhteinen hakemus. Kirjoittakaa siinä tapauksessa hakemuksen lisätietoihin, että kyseessä on kimppa-asuminen. Jos hakijoita on kolme, kirjoittakaa kolmannen henkilön nimi hakemuksen lisätietoihin.

Kysymykset hakemisesta

Asukasvalinta hoidetaan paikkakunnittain. Helsingissä asukasvalinnat hoitaa NAL Asunnot. Asiakaspalvelumme vastaa mahdollisiin kysymyksiin näiden kaupunkien asukasvalinnasta. Muilla paikkakunnilla Nuorisoasuntoliiton paikallisyhdistys tekee asukasvalinnan sekä vastaa alueen asuntoihin ja valintaan liittyviin kysymyksiin.

Helsinki:
NAL Asunnot,asiakaspalvelu@nalasunnot.fi
Espoo:
Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry, Sanna Väisänen, sanna.vaisanen@pksnuorisoasunnot.fi
Vantaa:
Pääkaupunkiseudun Nuorisoasunnot ry Tarja Hanhisalo, tarja.hanhisalo@pksnuorisoasunnot.fi
Kerava:
Keski-Uudenmaan Nuorisoasuntoyhdistys ry Katja Mäki-Kuhna, katja.makikuhna@kuna.fi
Järvenpää:
Keski-Uudenmaan Nuorisoasuntoyhdistys ry Katja Mäki-Kuhna, katja.makikuhna@kuna.fi
Riihimäki:
NAL Riihimäki ryinfo@nalriihimaki.fi
Porvoo
NAL Itä-Uusimaa rynuorisoasunnot@nalitu.fi
Sipoo:
NAL Itä-Uusimaa rynuorisoasunnot@nalitu.fi
Turku:
Turun Seudun Nuorisoasunnot ry info@turunnuorisoasunnot.fi
Joensuu:
Joensuun seudun nuorisoasuntoyhdistys, Josna ryinfo@josna.fi
Kirkkonummi:
NAL Kirkkonummi  info@nalkirkkonummi.fi
Heinola:
NAL Lahti Noora Kuutti noora.kuutti@nallahti.fi
Lahti:
NAL Lahti Noora Kuutti noora.kuutti@nallahti.fi
Karkkila:
NAL Riihimäki ry info@nalriihimaki.fi
Vihti:
NAL Riihimäki ryinfo@nalriihimaki.fi

Tutustu myös yleistietoa asunnoistamme -sivuun!