Millaisia asunnot ovat?

Kaikki asuntomme näet Asunnot-sivulla. Vuokraamme eniten yksiöitä, mutta myös kaksioita ja joitakin kolmioita on tarjolla. Talomme ovat pääosin kerrostaloja, mutta joukossa on myös luhtitaloja ja puutaloja.

Kaikki talomme sijaitsevat lähellä palveluita ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Asuntojamme on pääkaupunkiseudulla sekä muissa isommissa keskuksissa. Asuntomme varustelu ja koko on suunniteltu nuorten tarpeisiin sopiviksi.

Vuokrat

Yksittäisen asunnon vuokra riippuu paikkakunnasta, asunnon koosta, talon sijainnista ja iästä. Asunnot-sivulta voit nähdä yksittäisten talojen ja huoneistotyyppien vuokratason.

Koska olemme yleishyödyllinen yritys, emme peri voittoa vuokrillamme vaan pyrimme tarjoamaan nuorille mahdollisimman laadukasta ja edullista asumista. Asunnoissamme on sijaintiin, kokoon, rakennuksen ikään sekä markkinahintoihin nähden edullinen vuokra.

Vakuus ja vesimaksu

Alle 40m²:n asunnoissa vakuus on 650 euroa ja yli 40m²:n asunnoissa 950 euroa. Kotivakuutuksen ottaminen alentaa vakuuden määrää 100 eurolla.

Vesimaksu on talosta riippuen 15–20 euroa henkilö/kuukausi.

Vuokra-aika

Vuokralla voi asua siihen saakka, kunnes vuokralainen täyttää 35 vuotta.

Minimi asumisaika on yksi kokonainen kuukausi. Vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi.

Myös vuokranantajalla on tarvittaessa oikeus irtisanoa sopimus lain mukaisella irtisanomisajalla. Käytännössä vuokranantaja voi irtisanoa sopimuksen vain jatkuvien häiriöiden, muiden järjestyssääntöjen rikkomisten tai maksamattomien vuokrien takia.

Asukkaiden käytössä

Kaikkien asukkaiden käytössä on 10M:n ilmainen laajakaistayhteys. Useimmissa taloissa on lisäksi asukkaiden käyttöä varten ilmainen sauna, pesula sekä kerhotilat.

NAL:n asumisohjaajat järjestävät asukkaillemme ilmaisia asukastapahtumia kuten leffailtoja ja liikuntatapahtumia. Kaikilla taloillamme on myös asukastoimikunta, joka päättää talon yhteisistä asioista, kuten siitä mihin talon rahoja käytetään. Asumisohjaajat ovat myös tavattavissa taloilla säännöllisesti ja heiltä voi kysyä mitä tahansa asumiseen liittyvää.