Kuka voi hakea vuokra-asuntojanne?

Asuntoa voivat hakea 18–29-vuotiaat nuoret aikuiset, jotka käyvät töissä tai hakevat töitä. Opiskelijat, jotka tekevät opintojen ohella töitä, voivat myös hakea asuntojamme.

Huomaathan, että asunnoissamme voi asua siihen  saakka, kunnes vuokralainen täyttää 35 vuotta.

Hakemukset käsitellään hakujärjestyksessä, mutta asunnottomat, muut kiireellisessä asunnon tarpeessa olevat sekä ensimmäistä kertaa omaan kotiin muuttavat ovat hakijoissa etusijalla.

Kuinka pitkä on hakuaika? Koska saan tietää?

On mahdotonta sanoa tarkkaa hakuaikaa. Asuntojamme on harvoin tyhjillään, vaan niitä vapautuu sitä mukaa kun asukkaita muuttaa pois. Jonotusaika riippuu haetun asunnon sijainnista, koosta, vuokratasosta ja asunnon hakijan tilanteesta. Suosituimmissa kohteissamme (Helsinki Sompasaari, Vallilla, Jätkäsaari) asuntoa joutuu odottamaan pisimpään. Jos haluat parantaa mahdollisuuksia saada nopeammin asunto, valitse hakemukseesi mahdollisimman monia kohteita ja suurempi vuokraväli.

Hakemukset käsitellään hakujärjestyksessä, mutta asunnottomat, muut kiireellisessä asunnon tarpeessa olevat sekä ensimmäistä kertaa omaan kotiin muuttavat ovat hakijoissa etusijalla.

Paljonko vuokrat ovat?

Olemme voittoa tavoittelematon yritys ja pyrimme pitämään asuntojen vuokrat mahdollisimman edullisina. Yksittäisen asunnon vuokra riippuu muun muassa paikkakunnasta, asunnon koosta, talon sijainnista ja iästä. Asunnot-sivulta voit nähdä yksittäisten talojen vuokratason.

Vuokramme ovat markkinahintoihin, asuntojen ja talojen ikään sekä kokoonsa nähden edullisia.

Vuokrat määräytyvät niin sanotun omaskustanneperiaatteen mukaan, mikä tarkoittaa sitä, että asunnoista peritään vuokraa enintään niin paljon kuin talojen rahoitusmenoihin (esimerkiksi tonttien vuokra/ostaminen sekä rakentamisesta aiheutuneet kulut) ja hyvän kiinteistönpidon mukaisiin hoitomenoihin (esimerkiksi sähkö, jätehuolto, talon kunnossapito, hallintokulut) tarvitaan. Lisäksi vuokrissa varaudutaan etukäteen asuntojen ja talojen perusparannuksiin ja ylläpito- ja hoitokustannuksiin.

Mikä on asuntotilanne? Missä näkyvät vapaat asunnot?

Vapaita asuntojamme ei ole missään näkyvillä. Asuntojamme vapautuu sitä mukaa kun asukkaita muuttaa pois ja ne täytetään heti sopivilla asukkailla.

Hakuaika riippuu haetun asunnon sijainnista, koosta, vuokratasosta ja asunnon hakijan tilanteesta.

Voiko opiskelija hakea teille vuokralle?

Jos teet töitä opintojen ohella, voit hakea asuntoa.

Opiskelijoille on tarjolla edullisia opiskelija-asuntoja, minkä takia päätoimiset opiskelijat eivät ole kohderyhmäämme.

Jos saan opiskelupaikan, tarvitseeko minun muuttaa asunnosta pois?

Ei tarvitse. Vaikka opiskelijat eivät ole pääkohderyhmämme kun valitsemme asukkaita, asuminen voi jatkua opiskelusta huolimatta normaalisti sen jälkeen kun asukas on jo muuttanut asuntoon.

Onko hakijoilla tulo- tai varallisuusrajoja?

Tulorajaa ei ole, varallisuusraja on.

Varallisuusraja on kuntakohtainen ja koskee sellaista omaisuutta, jonka voi realisoida rahaksi. Oman kunnan varallisuusrajoja voi kysyä alueen asukasvalinnasta vastaavilta (tiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta).

Hakemuksen liitteenä pitää toimittaa esitäytettty veroilmoitus, sillä siinä näkyy hakijan omaisuus.

Koska hakemuksen liitteet pitää toimittaa?

Kun lähetät hakemuksen, sinulle tulee automaattinen viesti, joka sisältää ohjeet siitä, mitä liitteitä tarvitset sekä miten ja mihin voit toimittaa liitteet.

Yleensä liitteet pyydetään toimittamaan haastattelun yhteydessä.

Voinko hakea teille asumaan, vaikka minulla on maksu­häiriö­merkintä/luotto­tiedot menneet?

Kyllä voit. Jos velkaa on yhä jäljellä, sinua voidaan pyytää toimittamaan veloista maksusuunnitelma.

Paljonko vakuus on?

Alle 40m²:n asunnoissa vakuus on 650 euroa, yli 40m²:n asunnoissa 950 euroa.

Kotivakuutuksen ottaminen alentaa vakuuden määrää 100 eurolla.

Maksetaanko vesimaksu erikseen?

Kyllä. Talosta riippuen vesimaksu on 15–20 euroa kuukaudessa henkilöltä.

Kuuluuko sähkö vuokraan?

Ei kuulu. Asukkaat solmivat itse sähkösopimuksen haluamansa yhtiön kanssa ja maksavat sähkölaskunsa.

Saako asunnoissa olla lemmikkejä?

Kyllä saa!

Kauanko asunnoissa saa asua?

Kunnes asukas täyttää 35 vuotta.

Kauanko asunnossa pitää asua?

Vähintään kuukausi. Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi (eli jos irtisanot asunnon esimerkiksi 12.3., vuokrasopimuksesi päättyy 30.4).

Voinko hakea asuntoa yhdessä kaverin tai tyttö/poikaystävän kanssa? Voinko hakea asumaan samaan soluasuntoon kaverin kanssa?

Kyllä voit! Jos haette yhdessä samaan soluasuntoon, tehkää molemmat omat hakemukset, joihin laitatte saman/samat soluasunnot ja lisätiedot kohtaan kirjoittakaa sen kaverin nimi kenen kanssa haette asumaan. Jos haluatte hakea esimerkiksi kaksiota kaverin tai tyttö/poikaystävän kanssa, tehkää yhteinen hakemus. Kirjoittakaa siinä tapauksessa hakemuksen lisätietoihin, että kyseessä on kimppa-asuminen.  Jos hakijoita on kolme, kirjoittakaa kolmannen henkilön nimi hakemuksen lisätietoihin.