Vuokralaisen pitää huolehtia siitä, että asunto säilyy hyvässä kunnossa eikä kulu liikaa.

Jos jokin asunnossa menee rikki tai kuluu paljon sen takia, että asukas ei pidä asunnosta huolta, joutuu hän maksamaan vuokranantajalle vahingon tai tarvittavat siivouskulut.  Ota huomioon ainakin nämä:

  1. Siivoa säännöllisesti ja pese tahrat heti, muuten liat eivät välttämättä lähde enää pois.
  2. Erityisen tärkeää on pestä kylpyhuone säännöllisesti ja tuulettaa ja kuivata lastalla seinät ja lattia hyvin suihkun jälkeen. Muuten seinille alkaa pinttyä kalkkia ja mustaa likaa ja kylpyhuone voi alkaa haista.
  3. Pese myös kylpyhuoneen lattiakaivo ja tyhjennä se hiuksista ja muista roskista välillä, muuten se menee tukkoon ja kylpyhuone alkaa lainehtia.
  4. Lattiamateriaali voi mennä pilalle, jos se kastuu liikaa. Jos siis lattialle tippuu vettä tai muuta nestettä, se pitää pestä ja kuivata heti, ettei lattia mene pilalle. Myöskään lattian pesussa ei saisi käyttää liikaa vettä.
  5. Myös keittiön liesituulettimen rasvasuodatin pitää puhdistaa silloin tällöin, muuten ei ilma vaihdu.
  6. Jotta ilma pääsisi kulkemaan asunnossa, ilmanvaihtoventtiilejä ei saa laittaa kiinni. Venttiilit on myös tärkeää välillä puhdistaa, muuten ilma ei kierrä.
Ilmoita heti, jos asunnossa jokin on rikki tai ei toimi (jos vaikka hana vuotaa tai viemäri on tukossa) tekemällä vikailmoitus huoltoyhtiölle.  Jos asiasta ei ilmoita, ongelma voi pahentua ja asukas voi joutua maksamaan kulut vaikka vika ei olisikaan alun perin hänen.

Katso myös mikä on normaalia asunnon kulumista ja mikä ei.