Rakennusliike Soimu urakoi 84 kohtuuhintaista kotia NAL Asunnoille Jätkäsaareen

NAL Asunnot rakennuttaa Helsinkiin Jätkäsaareen 84 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa nuorille aikuisille. Kahdeksankerroksisen kerrostalon rakentaminen alkaa elokuussa ja asuntojen on määrä valmistua alkuvuodesta 2023. Rakentamisesta vastaa Rakennusliike Soimu Oy.

Yksiöitä kohteeseen valmistuu 60 kappaletta ja loput 24 kappaletta asunnoista ovat kaksioita. Asuntojen koot vaihtelevat 29,5 m2:n ja 49,5 m2:n välillä. Haku asuntoihin alkaa syksyllä 2022.

Kohteen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy. Pääsuunnittelijana toimii Kristiina Hannunkari.

Kylätalo tuo yhteisöllisyyttä koko Gibraltarinaukiolle

NAL Asuntojen kohde on osa suurempaa Jätkäsaaren palvelukorttelit -kokonaisuutta. Kortteliin tulee monimuotoista asumista, mutta myös muun muassa päivittäistavarakauppa, päiväkoti ja hotelli. Kylätalo on korttelin sydän yhdessä aukion kanssa. Kylätalo palvelee alueen asukkaita, ja tarjoaa muun muassa mahdollisuuden käyttää talvipuutarhaa sekä kuntoilutilaa ja kokoontua talon kahvilaan. Aukio ja Kylätalo mahdollistavat Jätkäsaaren asukkaille paikan luoda yhteisöllisyyttä.

”On mahtavaa olla mukana Jätkäsaaren palvelukorttelit -kokonaisuudessa ja luoda Kylätalon ja aukion myötä kaiken ikäisiä palveleva yhteisöllinen kokonaisuus. Asumisen laatu loistavine kulkuyhteyksineen on varmasti taattua. Tämä hanke auttaa meitä myös jälleen askeleen eteenpäin tarjoamaan nuorille aikuisille kipeästi kaivattuja kohtuuhintaisia koteja loistavalla sijainnilla.”, toteaa NAL Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Samuli Killström.

Kiitämme NAL Asuntoja meille annetusta luottamuksesta kohteen toteuttajana. Nyt solmittu urakka on hyvää jatkumoa meidän Uudenmaan liiketoiminnalle ja meistä on mukava olla rakentamassa tulevaisuuden Helsinkiä”, kommentoi Rakennusliike Soimu Oy:n toimitusjohtaha Petri Kahelin. 

NAL Asunnoilla on ennestään Jätkäsaaressa Välimerenkadulla 118 asuntoa.

NAL Asunnot Oy on yleishyödyllinen yritys, joka rakennuttaa ja vuokraa kohtuuhintaisia koteja nuorille aikuisille. Omistamme yli 2000 asuntoa pääkaupunkiseudulla ja muissa keskuksissa, joissa kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle on kysyntää. Rakennutamme vuokra-asuntoja korkotukilainoituksella sekä valtion erityisryhmien investointiavustuksilla. Tarjoamalla nuorille kohtuuhintaisia koteja tuemme heidän itsenäistymistään, työelämään siirtymistä ja ehkäisemme syrjäytymistä.

Rakennusliike Soimu Oy on vuonna 1990 perustettu joensuulainen rakennusalan erikoisasiantuntija. Perheyritys työllistää noin 60 rakennusalan huippuosaajaa sidosryhmineen. Soimu kiinnittää erityistä huomiota rakentamisen ympäristöystävällisyyteen, ekologisuuteen ja energiatehokkuuteen sekä arkea helpottaviin ratkaisuihin. Oman asuntotuotannon lisäksi Rakennusliike Soimu tarjoaa urakointipalvelua pääurakoitsijan muodossa.

 

Lisätietoja:

Samuli Killström, toimitusjohtaja, NAL Asunnot Oy
050 420 3964 / samuli.killstrom@nalasunnot.fi

Petri Kahelin, toimitusjohtaja, Rakennusliike Soimu Oy

0400 132 215 / petri.kahelin@soimu.fi.