NAL Asunnot luopuu vakuuksista

NAL Asunnot on päättänyt luopua takuuvuokran eli vakuuden käytöstä. Maksetut vakuudet palautetaan asukkaille vuoden loppuun mennessä.

Jatkossa käytössämme on vakuuksien sijaan vuokratakausvakuutus, mikä sisältyy asukkaidemme kuukausivuokraan. Vuokratakausvakuutus ei kuitenkaan tarkoita asukkaillemme vuokran nousua.  NAL Asunnot ei korota vuokria ollenkaan vuonna 2021.

1.12. alkavissa vuokrasuhteissa ei enää peritä vakuutta.

Vaikka vakuus poistuu, ei asukkaan vastuu katoa mihinkään. Jatkossakin asukas joutuu korvaamaan mahdolliset asunnolle aiheutuneet vahingot tai maksamattomat vuokrat.

”Monelle pienituloiselle nuorelle useiden satojen suuruisen vakuuden maksaminen voi olla kynnyskysymys asuntoa etsiessä. Vakuudesta luopumalla haluamme palvella nykyisiä ja tulevia asukkaitamme entistä paremmin.”, kertoo NAL Asuntojen vuokraustoiminnan johtaja Päivi Ojala.

Vakuuden palauttaminen

Nykyisten asukkaiden maksamat vakuudet palautetaan asukkaille vuoden loppuun mennessä.

Jos olet maksanut itse vakuutesi rahana, ilmoita 15. marraskuuta mennessä osoitteeseen vuokravalvonta@nalasunnot.fi :

  • koko nimesi (niin kuin vuokrasopimuksessa lukee)
  • tilinumerosi IBAN-muodossa
  • osoitteesi.

Vakuuksien palauttaminen hoidetaan satunnaisessa järjestyksessä. Jos olet maksanut vakuuden vuokrasuhteesi alussa rahana ja ilmoittanut meille tilinumerosi, mutta et saa tilillesi vakuusrahoja 15.1.2021 mennessä, ole yhteydessä Vuokravalvontaamme (vuokravalvonta@nalasunnot.fi), niin selvitämme asian.

Huomioithan, että yhteydenotot ennen vuoden vaihdetta eivät nopeuta asian käsittelyä.

Jos vakuutesi on myönnetty maksusitoumuksena niin asia ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Maksusitoumus palautuu automaattisesti sen myöntäneelle taholle.