Kalasatamaan rakentuu yhteisöllinen taidekortteli

Kolmen kerrostalon muodostama kortteli tarjoaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja monipuolisia virkistysmahdollisuuksia nuorille aikuisille, opiskelijoille sekä senioritaiteilijoille Helsingin kantakaupungista.

Helsingin Kalasatamaan valmistuu alkuvuodesta 2020 Kiinteistöyhtiö Ars Longan, Setlementtiasuntojen sekä NAL Asuntojen yhteishankkeena kolme kahdeksankerroksista vuokrataloa, jotka tarjoavat kohtuuhintaista asumista ja laajat yhteiset tilat asukkaiden käyttöön. Viehe123-korttelin rakennuttajien tavoitteena on eri sukupolvien yhteinen arki ja asukkaiden hyvinvointia tukeva asuminen.

Taiteilijoiden perustaman Kiinteistöyhtiö Ars Longan senioritaloon valmistuu 56 vuokrahuoneistoa seniori-ikäisille muotoilijoille, kuvataiteilijoille ja kirjailijoille. Setlementtiasunnoille valmistuu 81 asuntoa opiskelijoille ja NAL Asuntojen rakennuksessa on 77 asuntoa nuorille aikuisille.

Rakennuksen arkkitehtisuunnittelijana on palkittu arkkitehtitoimisto Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

Asukkaita varten kuntopolku, taidetta ja kuntosali

Talojen yhteistilat tarjoavat asukkaille monipuolista virkistystä, kohtaamistiloja ja harrastamista. Asukkaiden käytössä on muun muassa kuntosali, saunatilat sekä työskentely- ja näyttelytiloja. Kattoterassille rakentuu kuntopolku, oleskelualue sekä viljelyaltaita. Talojen sisälle tehdään kävelyreitti, jonka varrelle tulee taidetta.

Jakamalla yhteiset tilat kolmen talon kesken mahdollistetaan asukkaille kustannustehokkaasti monipuolisempia palveluita ja harrastamista.

Talot harjakorkeudessa

Kesäkuussa 2018 alkanut rakennusprojekti on nyt harjakorkeudessa. Asukasvalinta käynnistyy syksyn 2019 aikana ja siitä ilmoitetaan kunkin rakennuttajan toimesta erikseen.

Talot rakennetaan kaupungin vuokratontille Hermannin rantatien ja Tukkutorinkujan kulmaan. Urakoitsijana toimii Jatke Uusimaa Oy.

Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy:n osakkaita ovat Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö sr, Ornamon senioritaloyhdistys ry, Suomen Kirjailijaliitto ry sekä Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys KUVASTO ry.

Setlementtiasunnot Oy on yhteisöllinen asuntorakennuttaja, asumisen palvelujen moniosaaja ja ekologisesti kestävän asumisen tuottaja. Setlementtitaloja on 25 ja asukkaita 2200 kahdeksassa eri kaupungissa. Teemme yhteistyötä vastuullisten kumppanien kanssa ylisukupolvisten kortteliyhteisöjen toteuttamiseksi. Yhtiön omistaa Setlementtiliitto ja Kalliolan Setlementti.

NAL Asunnot Oy on yleishyödyllinen vuokrataloyhtiö, joka rakennuttaa ja vuokraa asuntoja työssäkäyville ja työelämään hakeutuville nuorille aikuisille. Yhtiö omistaa lähes 2000 asuntoa pääkaupunkiseudulla ja muissa kaupungeissa, joissa kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle on kysyntää. Yhtiön omistaa nuorten asumisen valtakunnallinen edunvalvoja Nuorisoasuntoliitto ry. NAL Asunnot rakentaa kaikki kohteensa korkotukilainoituksella sekä valtion erityisryhmien investointiavustuksilla.

 

Lisätietoja:

Tuula Paalimäki
Toimitusjohtaja
Kiinteistöyhtiö Ars Longa Oy

040 4119913
tuula.paalimaki@ateljeesaatio.fi

Heli Kotilainen
Toimitusjohtaja
Setlementtiasunnot Oy

+358 50 433 9226
heli.kotilainen@setlementtiasunnot.fi

Samuli Killström
Toimitusjohtaja
NAL Asunnot Oy

050 420 3964
samuli.killstrom@nalasunnot.fi

Kuva kohteesta: https://flic.kr/p/26JpsPJ