Kotoa lähtevän muistilista: tee nämä 5 asiaa ennen lomalle lähtöä

Hemma bra men borta bäst… eikun mites se menikään? Lomalle lähtiessä on hyvä varmistaa, että kotiin on myös mukava palata! Seuraamalla näitä vinkkejä voit nauttia lomastasi ilman huolia:

1. Laita sähkölaitteet pois päältä

 

Irrota jatkojohdot, kahvinkeittimet, televisiot ja muut sähkölaitteet pistorasioista. Tämä sekä suojaa laitteitasi ukonilman aiheuttamilta virtapiikeiltä, että auttaa säästämään sähkölaskussa!

2. Sulje ikkunat ja lukitse ovet

 

Tarkista, että kaikki ikkunat ja ovet ovat suljettu ja lukittu. Varmista, että terassin tai parvekkeen ovi on kunnolla kiinni. Näin Suomen kesäsää ei pääse sisälle kotiisi.

3. Estä vesivahingot

Sulje pyykkikoneen ja tiskikoneen vesihanat. Varmista myös, ettei lattiakaivojen päällä ole esteitä ja että lavuaarit ovat tyhjiä.

Näin vältät mahdolliset vesivahingot poissaolosi aikana ja varmistat, ettei kotiin palaaminen tuo ikäviä yllätyksiä.

4. Vie roskat

 

Tyhjennä kaikki roskikset ennen lähtöä. Tyhjät roskikset tarkoittavat, ettei kotiin pääse syntymään epämiellyttäviä hajuja tai tuholaisvierailuita loman aikana.

5. Tyhjennä jääkaappi pilaantuvista ruuista

Käy jääkaappi läpi ja poista kaikki nopeasti pilaantuvat ruuat. Tämä estää epämiellyttävien hajujen ja mahdollisten homeongelmien syntymisen. Raikkaaseen kotiin on aina mukavampi palata.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä voit lomailla rauhassa ja varmistat, että kotisi pysyy turvallisena ja siistinä poissaolosi aikana!